20 دی 1394 - 15:41
شناسه خبر: 3760
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور
مصرف سرانه نمک، قند و چربی در کشور دو برابر مصرف جهانی است
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: مصرف سرانه نمک، قند و چربی در کشور دو برابر مصرف سرانه جهانی است.به گزارش روابط عمومی ...
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: مصرف سرانه نمک، قند و چربی در کشور دو برابر مصرف سرانه جهانی است.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران ، هدایت حسینی در نخستین جشنواره تغذیه برتر که با حضور اتحادیهها، اصناف تولیدکنندگان برندهای برتر مواد غذایی وکارشناسان که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد با اشاره به اینکه امروزه تغذیه سالم دغدغه مسئولان، رسانههای جمعی و مردمی است افزود: براساس گزارش سازمان جهانی غذا سرانه مصرف روزانه نمک در جهان 5 گرم و در ایران 15 گرم است. همچنین سرانه مصرف روزانه شکر در جهان 40 گرم و در کشور ما بیش از 51 گرم است.
وی گفت: درصد سرانه مصرف روزانه چربیها و روغن در جهان حدود 35 درصد و این عدد در کشور با بیش از 50 درصد برآورد شده است که 30 درصد اضافه مصرف داریم.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور استفاده از دخانیات، تغذیه ناسالم و کم تحرکی را از عوامل اصلی بیماریهای شایع غیرواگیر در کشور دانست و افزود: هم اکنون بیماری های غیرواگیر بسیار شایع است و علاوه بر هزینه سنگین درمانی علت نیمی از مرگ و میرها در جهان و کشور است.
حسینی گفت: براساس آمارهای جهانی در سال 2012 بیماریهای غیرواگیر عامل مرگ و میر 38 میلیون نفر از 68 میلیون علت مرگ و میر بوده است.
وی افزود: پیشبینیهای انجام شده بیماریهای غیرواگیر تا سال 2020 ، 73درصد علتهای مرگ و میر در جهان خواهد بود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: هزینه درمان بیماریهای قلبی، عروقی و سرطان درجهان خسارتهای اقتصادی بسیار سنگینی دارد و براساس برآوردهای انجام شده این خسارت معادل 7 میلیارد دلار است.
حسینی افزود: پرفشاری خون و پوکی استخوان نتیجه مصرف بیش از حد نمک در کشور است.
وی ذائقه سازی و تغییر آن را مهمترین راهکار تغییر فرهنگ غذایی کشور دانست و افزود: به علت تولید برخی تنقلات از کودکی به شوری علاقمندیم و این ذائقه باید با همکاری فعالان صنعت غذا و اصناف تغییر کند و کاهش یابد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: جایگزین سازی نمکهایی مانند نمکهای کم سدیم و یا دیگر طعمهای ترش از دیگر راهکارهای تغییر ذائقه در کشور است.
حسینی افزود: هم اکنون میزان نمک نان از 2 درصد به 1/6 درصد و پنیر از 4 درصد به 3 درصد کاهش یافته است واین اقدام باید در صنایع غذایی و رستورانها نیز انجام شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: با استفاده از فیبرهای غذایی در محصولات گوشتی، حذف چربیها از سُس و کاهش فرهنگ مصرف سیبزمینی سرخ کرده و جایگزین کردن سیبزمینی پخته میتوان میزان مصرف چربیها را در کشور کاهش داد.
برچسب ها: